Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tréner K4 Likér: Bez medaily to bude sklamanie

Na snímke zlatí kajakári vľavo Erik Vlček, vpravo Juraj Tarr a uprostred tréner Peter Likér po návrate z dejiska MS v rýchlostnej kanoistike v Moskve v pondelok 11. augusta 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Na olympijské hry do Ria de Janeiro prišla zostava Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka už v plnej sile a pripravená zabojovať o najvyššie méty.

Rio de Janeiro 18. augusta (TASR) - Slovenský štvorkajak má za sebou dobrú prípravu a pred piatkovými rozplavbami na 1000 m trati si verí. Tréner K4 Peter Likér hovorí o jasnom cieli - získať medailu.

"Tento rok sme urobili 101%, aby sme boli dobre pripravení a to aj sme. Potvrdili sme to na majstrovstvách Európy, ktoré sme vyhrali a pritom sme tam ani nemali vlastnú loď a ani top formu," povedal Likér.

Na olympijské hry do Ria de Janeiro prišla zostava Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka už v plnej sile a pripravená zabojovať o najvyššie méty. "Pred olympiádou sme našu formu vyšperkovali, chalani sa zlepšili. A preto ísť domov bez medaily bude pre každého z nás sklamanie," pokračoval tréner.

V piatok sú na programe rozjazdy a slovenskí reprezentanti by si z nich chceli vybojovať priamy postup do finále. "Budeme to tlačiť do méty 500 metrov, nenecháme to len tak. Keď budeme na 800 metrov bojovať stále o prvé miesto, musíme to dokončiť a pokúsiť sa o priamy postup. No ak sa nám to nepodarí, nič sa nedeje, ideme do semifinále," načrtol Likér taktiku.

V predchádzajúcich dňoch komplikovali situáciu na štadióne Lagoa riasy. Likér sa tohto problému neobáva. "V K4 je to predsa len iné. Keď sa do dráhy náhodou niečo dostane, tá sila je oveľa väčšia a štvorica to pretlačí. No chápem Petra Gelleho, nebolo to regulárne. Škoda, že to riešili neskoro, mali sa spojiť s Nemcami, Portugalčanmi a Dánmi. Hneď by boli 4 na 4 a dal by sa podať protest. Na ten je čas 20 minút po pretekoch, ale každý čakal, kto čo spraví a nakoniec z toho nebolo nič," pripomenul situáciu z finále K1 na 1000 m, keď slovenského reprezentanta zabrzdili riasy a skončil na poslednom ôsmom mieste.