Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tréner nemeckej dvadsaťjednotky Kuntz povedie Turecko

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Bývalý reprezentačný útočník doviedol nemeckú reprezentáciu do 21 rokov k titulu majstrov Európy v roku 2017 a o dva roky neskôr postúpil jeho tím do finále šampionátu.

Berlín 17. septembra (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Stefan Kuntz dostal povolenie opustiť úspešný tím a mieri na lavičku tureckej reprezentácie.

Nemecký futbalový zväz (DFB) v piatok podľa agentúry DPA uviedol, že "nechce stáť v ceste v jeho ďalšej kariére." Päťdesiatosemročný Kuntz nahradí na tureckej lavičke Senola Günesa, ktorého odvolali minulý týždeň po debakli 1:6 s Holandskom v kvalifikácii MS 2022. Kuntz potvrdil, že s Turkami rokuje, kontrakt by mal podpísať v najbližších dňoch.

Bývalý reprezentačný útočník, ktorý v odohral v tureckej lige jednu sezónu za Besiktas Istanbul (1995/1996), doviedol nemeckú reprezentáciu do 21 rokov k titulu majstrov Európy v roku 2017 a o dva roky neskôr postúpil jeho tím do finále šampionátu. Kontrakt s DFB mal do roku 2023. Jeho meno sa spájalo aj s A-tímom Nemecka, nástupcom Joachima Löwa sa stal Hansi Flick.