Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Tréner Országh po dvoch rokoch skončil v Třinci, vráti sa na Slovensko

Na snímke asistent trénera HC Oceláři Třinec Vladimír Országh počas štvrtého finálového zápasu českej hokejovej extraligy play off HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 23. apríla 2023 v Třinci. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Országh pred pôsobením v Třinci absolvoval takmer dve sezóny na striedačke Litvínova. Predtým trénersky pôsobil v Banskej Bystrici, s ktorou dvakrát triumfoval v slovenskej extralige.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Třinec 1. mája (TASR) - Slovenský hokejový tréner Vladimír Országh ukončil po dvoch sezónach z rodinných dôvodov pôsobenie v HC Oceláři Třinec a vráti sa na Slovensko. V českom extraligovom klube pracoval ako asistent Zdeňka Motáka, s ktorým doviedli tím k dvom majstrovským titulom.

"V žiadnom inom tíme som ako hráč ani ako tréner nezažil takého silného tímového ducha. Z Třinca si odnášam veľké zážitky a som veľmi rád za šancu, ktorú som dostal v jednom z najlepších klubov. Z uplynulých šiestich rokov som päť strávil ďaleko od domova a rodiny. Mám skvelú ženu a dvanásťročnú dcéru, ktoré ma teraz potrebujú doma. Preto som sa rozhodol vrátiť sa na Slovensko. Nie som len tréner, ale som v prvom rade manžel a otec," uviedol Országh pre klubový web.

"Úprimne poviem, že mám Vlada veľmi rád. Je mi ako človek veľmi blízky. Až s odstupom času možno doceníme, aká skvelá dvojica (s hlavným trénerom) to bola. Je mi ľúto, že odchádza, ale dôvody, ktoré ho k tomu viedli, ako klub rešpektujeme a chápeme. Rodina je rodina. Dúfam, že sa naše cesty v budúcnosti zase pretnú," povedal športový riaditeľ třineckého klubu Jan Peterek. Slovenského trénera nahradí v realizačnom tíme českého majstra Marek Malík.

Országh pred pôsobením v Třinci absolvoval takmer dve sezóny na striedačke Litvínova. Predtým trénersky pôsobil v Banskej Bystrici, s ktorou dvakrát triumfoval v slovenskej extralige. Viedol aj tím Slovana Bratislava v KHL a za sebou má aj tri účasti na MS a dve na ZOH v pozícii asistenta reprezentačného trénera.