Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Tréner United Ferguson verí v nevinu rozhodcu Clattenburga

Sir Alex Ferguson Foto: TASR/AP

Tréner Manchestru United Sir Alex Ferguson neverí, že by sa Clattenburg dopustil rasistických výrokov voči hráčom Chelsey po dramatickom zápase na Stamford Bridge.

Londýn 2. novembra (TASR) - Tréner futbalistov Manchestru United Alex Ferguson neverí, že rozhodca Mark Clattenburg rasisticky urážal stredopoliara FC Chelsea Johna Obiho Mikela. Reagoval tak na incident, ktorý sa mal odohrať počas nedeľňajšieho stretnutia Premier League.

Vedenie londýnskeho klubu je presvedčené, že arbiter rasisticky urazil Mikela a verbálne napadol aj Juana Matu. Toho mal podľa španielskeho denníka AS nazvať "idiotským Španielom". "Neverím, že by Clattenburg použil také slová. Odmietam tomu veriť. Som presvedčený, že nebol dôvod, pre ktorý by sa musel rozhodca uchýliť k takému slovníku," vyhlásil kouč "červených diablov".

Metropolitná polícia potvrdila, že dostala sťažnosť na správanie sa Clattenburga a v spolupráci s Chelsea a FA bude prípad vyšetrovať. Rozhodca nedeľňajšieho ligového duelu sa k prípadu zatiaľ verejne nevyjadril, podľa Sky Sport však všetky obvinenia rezolútne odmieta.

V šlágri anglickej ligy vyhral Manchester United na Stamford Bridge nad Chelsea 3:2, keď Clattenburg udelil v záverečnej polhodine červenú kartu domácim hráčom Branislavovi Ivanovičovi a Fernandovi Torresovi. V 75. minúte navyše zaznamenal víťazný gól United Mexičan Javier Hernandez z ofsajdovej pozície.

Informovala agentúra AP.