Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Tréner Wagner zo Schalke nedostane žiaden trest za červenú kartu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Wagner musel prekvapujúco opustiť priestor ihriska spoločne s hráčom Herthy Berlín Jordanom Torunaringhom v predĺžení za stavu 2:2. Schalke vyhralo 3:2 po predĺžení.

Gelsenkirchen 7. februára (TASR) - Tréner futbalistov FC Schalke 04 David Wagner nedostane dištanc po tom, ako v utorkovom zápase osemfinále Nemeckého pohára videl červenú kartu. Nemecký futbalový zväz (DFB) oznámil, že si rozhodca jeho počínanie vysvetlil zle.

Wagner musel prekvapujúco opustiť priestor ihriska spoločne s hráčom Herthy Berlín Jordanom Torunaringhom v predĺžení za stavu 2:2. Schalke vyhralo 3:2 po predĺžení. Torunaringha si po druhej žltej karte zlostne vybíjal frustráciu na fľašiach s vodou a neskôr deklaroval, že bol v zápase terčom rasizmu, Wagner mu pomohol postaviť sa.

"Tréner Schalke sa ani nedopustil násilného aktu, ani nezdržoval hru, pretože tá už bola prerušená. Červenú kartu udelil rozhodca po zjavne nesprávnej interpretácii jeho správania," povedal predstaviteľ športovej komisie DFB Hans Lorenz pre agentúru DPA.