Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Trénera Beniteza privítali fanúšikovia Chelsea hanlivými pokrikmi

Nový tréner Rafael Benitez pri svojej premiéra na lavičke Chelsea Londýn. Foto: TASR/AP

Benitezovi premiéra na lavičke Chelsea nevyšla podľa predstáv, jeho noví zverenci remizovali v šlágri anglickej Premier League s Manchestrom City 0:0 a v domácej súťaži sú už päť zápasov bez výhry.

Londýn 26. novembra (TASR) - Hanlivými pokrikmi privítali fanúšikovia futbalovej Chelsea Londýn nového trénera Rafaela Beniteza.

"Rafa, nechceme ťa tu, už ráno si mal byť preč," znelo z úst priaznivcov "The Blues", ktorí mohutne skandovali meno bývalého kouča Roberta di Mattea. Talianskeho kormidelníka v stredu vedenie klubu prepustilo po prehre 0:3 na pôde Juventusu Turín v Lige majstrov.

Benitezovi premiéra na lavičke Chelsea nevyšla podľa predstáv, jeho noví zverenci remizovali v šlágri anglickej Premier League s Manchestrom City 0:0 a v domácej súťaži sú už päť zápasov bez výhry. Španielsky lodivod počíta s tým, že to na Stamford Bridge nebude mať vôbec ľahké.

"Som profesionál a urobím všetko pre to, aby som s Chelsea dosiahol úspechy. Som presvedčený, že už čoskoro spoločne prelomíme neúspešnú sériu a potom prídu aj ďalšie víťazstvá," povedal nový kouč Chelsea pre akreditované médiá.

Benitez si na Ostrovoch získal renomé počas pôsobenia v FC Liverpool, ktorý v roku 2005 priviedol k triumfu v Lige majstrov.

"V Anglicku som strávil osem rokov a za ten čas som počul veľa vecí. Pozitívom je, že nerozumiem chorálom, ktoré si pospevujú fanúšikovia. Nestarám sa o to, počas zápasu sa sústredím výlučne na futbal. Chcem, aby ma priaznivci Chelsea postupne začali vnímať v inom svetle. Ako to dosiahnuť? Predsa kvalitnými výsledkami. Ak začneme vyhrávať, atmosféra na štadióne bude úplne iná."