Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Trénerka Francúzska skončila vo funkcii po vzbure hráčok

Na archívnej snímke z 27. júla 2022 trénerka francúzskej futbalovej ženskej reprezentácie Corinne Diacreová gestikuluje počas semifinálového zápasu Nemecko - Francúzsko na ME vo futbale žien v anglickom meste Milton Keynes. Foto: TASR - AP

Štyridsaťosemročná kormidelníčka mala podpísaný kontrakt do roku 2024, no jej pozícia sa v predchádzajúcich mesiacoch oslabila pre vzburu niekoľkých popredných hráčok.

Paríž 9. marca (TASR) - Francúzska futbalová federácia (FFF) vo štvrtok odvolala trénerku ženskej reprezentácie Corinne Diacreovú. Štyridsaťosemročná kormidelníčka mala podpísaný kontrakt do roku 2024, no jej pozícia sa v predchádzajúcich mesiacoch oslabila pre vzburu niekoľkých popredných hráčok.

Kapitánka tímu Wendie Renardová vo februári oznámila, že už nebude reprezentovať a jej príklad nasledovali kľúčové hráčky Kadidiatou Dianiová a Marie-Antoinette Katotová. "Problémy v tíme boli nezvratné, preto sme sa rozhodli ukončiť spoluprácu s Corinne Diacreovou na čele ženského tímu Francúzska," citovala vyhlásenie FFF agentúra AFP. Francúzky figurujú vo svetovom rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na piatom mieste.