Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Talianske tréningové stredisko prijme pozitívnych pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tento komplex bude prvýkrát v histórii slúžiť na sanitárne účely. Dôležité je, že nám to pomôže riešiť kritickú situáciu, dodal Nardella.

Rím 4. apríla (TASR) - Tréningový tábor talianskej futbalovej reprezentácie neďaleko Florencie budú môcť využiť pacienti s pozitívnym testom na nový koronavírus, ktorí potrebujú byť v izolácii. S odvolaním sa na Taliansku futbalovú federáciu (FIGC) o tom v sobotu informovala agentúra DPA.

Do strediska Coverciano budú môcť prijať ľudí, ktorých už prepustili z nemocníc, ale stále musia zostať v karanténe. Ubytovacie zariadenie poskytne 54 izieb. "Som rád, že sa naša ponuka stretla so srdečným súhlasom starostu Florencie Daria Nardellu. Sme schopní pomôcť počas koronakrízy aj takto. Dúfam, že starostlivosť v našom centre pomôže k úplnému zotaveniu tých, ktorí sa v ňom ubytujú," povedal prezident FIGC Gabriele Gravina.

"Tento komplex bude prvýkrát v histórii slúžiť na sanitárne účely. Dôležité je, že nám to pomôže riešiť kritickú situáciu," dodal Nardella. Coverciano ako tréningovú základňu využíva talianska reprezentácia už od roku 1968.