Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Trentin mal pozitívny test na covid a prišiel o účasť na Tour

Na snímke taliansky cyklista Matteo Trentin sa raduje v cieli z víťazstva počas pretekov s hromadným štartom na ME v cestnej cyklistike 12. augusta 2018 v Glasgowe. Foto: TASR/AP

Trentina nahradí na Tour de France Švajčiar Marc Hirschi a Zeeman bude dočasne riadiť Vismu na diaľku.

Kodaň 29. júna (TASR) - Talianky cyklista Matteo Trentin mal v stredu pozitívny test na koronavírus a prišiel tak o účasť na tohtoročnej Tour de France. Okrem pretekára tímu SAE Team Emirates sa nakazil aj Merijn Zeeman, šéf Jumbo-Visma. Tohtoročná 109. edícia slávnych pretekov odštartuje v piatok 1. júla časovkou v Kodani.

"Aj keď je súčasná situácia menej znepokojujúca, ako tá na vrchole pandémie, musíme zostať ostražití," uviedol prezident Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) David Lappartient pre francúzsky Eurosport. Únia sprísnila protipandemické opatrenia po prepuknutí nákazy na pretekoch Okolo Švajčiarska, ktoré pre covid nedokončil ani slovenský pretekár Peter Sagan. Na prestížnom júlovom podujatí bude od jazdcov a členov tímu vyžadovať aspoň jeden negatívny antigénový test dva dni pred každou etapou.

Trentina nahradí na Tour de France Švajčiar Marc Hirschi a Zeeman bude dočasne riadiť Vismu na diaľku. Cieľ oboch tímom je zisk žltého dresu pre celkového víťaza pretekov. Favoritom Jumbo-Visma je Slovinec Primož Roglič a vo farbách SAE zabojuje o tretí triumf v rade jeho krajan Tadej Pogačar.