Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tretiu etapu Okolo Turecka vyhral Jakobsen, Baška bol na 89. mieste

Na snímke vľavo írsky cyklista Sam Bennett. Foto: TASR/AP

V celkovom poradí naďalej vedie víťaz úvodných dvoch etáp Bennett, ktorý zvýšil svoj náskok pred Rakúšanom Felixom Grossschartnerom (Bora-hansgrohe) na dvadsať sekúnd.

Edremit 18. apríla (TASR) - Štvrtkovú tretiu etapu cyklistických pretekov World Tour Okolo Turecka vyhral Holanďan Fabio Jakobsen. Jazdec tímu Quick-Step triumfoval v záverečnom špurte na 123 km dlhej trati z mesta Canakkale do Edremitu pred Írom Samom Bennettom (Bora-hansgrohe) a Britom Markom Cavendishom (Team Dimension Data). Slovák Erik Baška z Bory-hangrohe mal v cieli rovnaký čas ako víťaz a obsadil 89. pozíciu.

Slovák Erik Baška z tímu Bora-Hangrohe mal v cieli rovnaký čas ako víťaz a obsadil 95. pozíciu, v priebežnej klasifikácii mu patrí 106. priečka s mankom 4:43 minúty na lídra, ktorým je Bennett. Víťaz úvodných dvoch etáp zvýšil náskok pred Rakúšanom Felixom Grossschartnerom (Bora-Hansgrohe) na dvadsať sekúnd.

výsledky 3. etapy Okolo Turecka (Canakkale - Edremit, 123 km):


1. Fabio Jakobsen (Hol./Quick-Step) 2:50:12 h, 2. Sam Bennett (Ír./Bora-Hansgrohe), 3. Mark Cavendish (V. Brit./Dimension Data), ... 95. Erik BAŠKA (SR/Bora-Hansgrohe) všetci rovnaký čas ako víťaz

celkové poradie:

1. Bennett 11:04:08 h, 2. Felix Grossschartner (Rak./Bora-Hansgrohe) +20 s, 3. Jhonatan Restrepo (Kol./Manzana Postobon) +22, ... 106. BAŠKA +4:43 min