Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tri zo šiestich slovenských lodí postúpili do semifinále v K1

Na snímke slovenský reprezentant Jakub Grigar. Foto: TASR - Ján Krošlák

Grigar a Halčin si prienik do ďalších bojov zabezpečili už v prvej kvalifikačnej jazde - Grigar v nej obsadil 9. a Halčin 24. miesto.

Krakov 17. júna (TASR) - Tri zo šiestich slovenských lodí v K1 si vybojovali postup do semifinále na podujatí Svetového pohára vo vodnom slalome v Krakove. V kvalifikácii kajakárov uspeli Jakub Grigar a Matej Halčin medzi mužmi a Soňa Stanovská medzi ženami.

Grigar a Halčin si prienik do ďalších bojov zabezpečili už v prvej kvalifikačnej jazde - Grigar v nej obsadil 9. a Halčin 24. miesto. Pred bránami semifinále zostal aj po druhej jazde Maximilán Galovič, ktorý debutoval v seriáli pri neúčasti Adama Gonšenicu.

Spomedzi trojice kajakárok sa do semifinále prebojovala iba Soňa Stanovská, ktorá si postup zabezpečila vďaka tretej pozícii v druhej kvalifikačnej jazde. V dvoch pokusoch neuspeli Michaela Haššová a Kristína Ďurecová, obe v druhej jazde doplatili na 6-sekundovú penalizáciu. Pre Ďurecovú to bola premiéra na podujatí SP. Po domácich ME si pauzu dopriala Eliška Mintálová a dvojica Zuzana Paňková a Simona Glejteková je na sústredení pred MS juniorov a do 23 rokov v talianskej Ivrei.