Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fanúšikovia Spartaka Trnava odovzdali pol hektolitra krvi

O pol hektolitra krvi stúpli zásoby krvnej banky Národnej transfúznej služby vďaka stovke fanúšikov FC Spartak Trnava, ktorí v posledný januárový piatok spoločne už 49. raz darovali krv. Foto: Štefan Horváth

S aktivitou zachraňujúcou zdravie i životy začali spartakovci v júli 2007. V počiatkoch to bolo 40 až 50 odberov, v posledných piatich rokoch ich počet neklesol pod 65.

Trnava 4. februára (TASR) – O pol hektolitra krvi stúpli zásoby krvnej banky Národnej transfúznej služby vďaka stovke fanúšikov FC Spartak Trnava, ktorí v posledný januárový piatok spoločne už 49. raz darovali krv. Nasledujúca jubilejná 50. edícia Červeno-čírnej kvapky krvi Ladislava Kunu je naplánovaná na 23. apríl priamo na Štadióne Antona Malatinského. Informoval o tom sekretár občianskeho združenia (OZ) fanúšikov Bíli andeli Štefan Horváth.

S aktivitou zachraňujúcou zdravie i životy začali spartakovci v júli 2007. V počiatkoch to bolo 40 až 50 odberov, v posledných piatich rokoch ich počet neklesol pod 65. "Potešujúca je terajšia účasť, keď aj v čase chrípkovej sezóny sme prekročili stovku," konštatoval predseda OZ a viacnásobný darca krvi Stanislav Michal. Jubilejné sté darovanie dosiahol Miroslav Greguš. Za FC Spartak prišiel PR manažér Patrik Velšic, keďže futbalisti sa aktuálne pripravujú na tureckých trávnikoch. "Klub si cení každú aktivitu fanúšikov, či ju robíte v jeho mene alebo nie. Dodržíme aj tradíciu založenú Lacom Kunom a každý účastník má voľnú vstupenku na derby," dodal.