Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Trnava nedala Rakówu gól a vypadla, Mikovič: Dalo sa s nimi hrať

Na snímke sprava kapitán Spartaka Martin Mikovič a hráč Rakówa Stratos Svarnas počas odvetného zápasu 3. predkola Európskej konferenčnej ligy Raków Čenstochová - FC Spartak Trnava v Čenstochovej vo štvrtok 11. augusta 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zverenci trénera Michala Gašparíka sa zhodli, že rozhodujúce momenty dvojzápasu prišli v prvom meraní síl na Štadióne Antona Malatinského.

Čenstochová 12. augusta (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava sa druhý rok po sebe rozlúčili s Európskou konferenčnou ligou v 3. predkole. Rakówu Čenstochová nedokázali dať v dvojzápase ani gól a po domácej prehre 0:2 prehrali aj u súpera 0:1.

Poľský klub rozhodol o svojom víťazstve v 68. minúte gólom ukrajinského útočníka Vladyslava Kočergina. "Dvojgólový náskok sa ťažko doháňa, ale jeden gól sme streliť mohli. Dostali by sme ich pod tlak, čo sa nám nepodarilo, a tak z európskych súťaží odchádzame. Mám pocit, že sa cez tohto súpera dalo prejsť, no pokazili sme si to v prvom zápase," zhodnotil duel obranca Matej Čurma.

Víťaz Slovenského pohára nebol proti poľskému vicemajstrovi favoritom, no hráči Spartaka cítia, že mohli dokázať viac. "Postavili sme dvoch útočníkov, chceli sme hrať nátlakovú hru. Prišla tam situácia Rista, ktorú sme mohli a mali využiť. Keby sme vyhrávali 1:0, určite by ten zápas vyzeral inak, Raków by nebol až taký sebavedomý. V Európe nemáte toľko šancí, ako v našej lige. Prídu dve-tri a musíte ich premeniť. Tie naše dve boli dosť veľké, aby sme ten gól strelili. Keď si teraz premietneme oba zápasy, postup bol reálny. Dalo sa s nimi hrať, každého musí výsledok hnevať," neskrýval sklamanie kapitán tímu Martin Mikovič.

Zverenci trénera Michala Gašparíka sa zhodli, že rozhodujúce momenty dvojzápasu prišli v prvom meraní síl na Štadióne Antona Malatinského. "Do gólu Rakówa sme mali vyloženejšie šance, ktoré sme mali premeniť. Dvojzápas sa nerozhodoval tu, ale u nás doma. Prehrali sme 0:2 po našich chybách. Tu sme už išli do vabanku. Nedokázali sme streliť prvý gól a preto sme prehrali," konštatoval obranca Kristián Koštrna.