Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Trnava počas výstavby nového štadióna zrejme v Senci

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

V súvislosti s výstavbou novej City-Aréna v Trnave, ktorá sa má začať na jar 2013, sa ako o prechodnom stánku najskôr hovorilo o neďalekých Piešťanoch.

Trnava 11. decembra (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava budú počas výstavby nového štadióna zrejme hrávať svoje domáce zápasy v Senci. V rozhovore pre utorňajšie vydanie denníka Šport to naznačil generálny manažér klubu Jozef Valovič.

V súvislosti s výstavbou novej City-Aréna v Trnave, ktorá sa má začať na jar 2013, sa ako o prechodnom stánku najskôr hovorilo o neďalekých Piešťanoch. Sťahovanie by si však vyžiadalo nemalé investície, preto sa ako najpravdepodobnejšia alternatíva ukazuje Národné tréningové centrum v Senci. "Musíme zvážiť všetky okolnosti a pritom sa držať licenčného systému. Oficiálnym listom sme požiadali SFZ, aby sme jarné zápasy mohli hrať v Senci. Budeme na tom intenzívne pracovať. Čakajú nás rokovania s primátorom Senca Karolom Kválom i majiteľom SFM Senec Alexandrom Matlákom, ktorého mužstvo je na štadióne doma. Hovoriť musíme aj so zástupcami zväzu, keďže v Senci hrajú zápasy mládežnícke reprezentačné výbery. Potom o výsledkoch rokovaní musíme informovať Úniu ligových klubov," povedal pre denník Šport Valovič.

Definitíva by mala padnúť 15. januára na zasadnutí výkonného výboru SFZ. Ak príde k dohode, Trnava by štadión v Senci využívala do konca sezóny a potom by prišlo k ďalším rokovaniam. Pritom klub musí riešiť aj to, kde bude mužstvo trénovať. "Zaoberáme sa viacerými možnosťami. Boli sme si pozrieť ihriská v Piešťanoch, Hrnčiarovciach a Modranke. Pre mužstvo by však bolo najlepšie, keby trénovalo v Trnave, v hre sú preto stánky miestnych klubov Lokomotívy a Slávie," dodal Valovič.