Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Trofej Billa Mastertona získa Ingram, Andersen alebo Kylington

Na snímke Frederik Andersen. Foto: TASR/AP

Dán Andersen z Caroliny vynechal v tejto sezóne 49 zápasov pre krvnú zrazeninu, ktorú mu doktori odhalili päť zápasov po štarte ročníka.

New York 3. mája (TASR) - Brankári Connor Ingram a Frederik Andersen a obranca Oliver Kylington sú tento rok nominovaní na zisk trofeje Billa Mastertona. Tá sa v zámorskej NHL udeľuje hráčovi, ktorý spája hokejové majstrovstvo s príkladnou oddanosťou hokeju. Zo širšej nominácie vzišli traja finalisti, liga o tom informovala na svojom webe.

Dán Andersen z Caroliny vynechal v tejto sezóne 49 zápasov pre krvnú zrazeninu, ktorú mu doktori odhalili päť zápasov po štarte ročníka. Po návrate dosiahol 95,1 percentnú úspešnosť zákrokov, pričom si v desiatich dueloch pripísal deväť víťazstiev.

Kanaďan Ingram z Arizony takmer ukončil kariéru v roku 2021 pre nediagnostikovanú obsedantno-kompulzívnu poruchu a depresie, napokon vstúpil do asistenčného programu NHL/NHLPA. V tejto sezóne sa stal jednotkou Coyotes, mal 90,7 percentnú úspešnosť zákrokov a vychytal šesť shutoutov, najviac v celej lige.

Švédsky obranca Kylington z Calgary nehral rok a pol pre problémy s duševným zdravím, uvažoval aj o konci kariéry. Po liečení sa pripojil k tímu v januári. V tejto sezóne odohral 33 zápasov, nazbieral 8 bodov (3+5).