Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

VIDEO:Trofej Joana Gampera:Barcelona bez Neymara rozdrvila Chapecoense

Hráči FC Barcelona s trofejou Joana Gampera po víťazstve nad brazílskym tímom Chapecoense na priateľskom futbalovom zápase, ktorý odohrali 7. augusta 2017 na štadióne Camp Nou v Barcelone. Foto: TASR/AP

V drese katalánskeho klubu už chýbal brazílsky útočník Neymar, ktorý za rekordných 222 miliónov eur prestúpil koncom minulého týždňa do Paríža Saint-Germain.

Barcelona 8. augusta (TASR/TERAZ.sk) - Víťazom 52. ročníka tradičnej predsezónnej Trofeje Joana Gampera sa stali futbalisti Barcelony, ktorí v pondelňajšom súboji na Camp Nou potvrdili rolu favoritov a brazílsky tím Chapecoense deklasovali 5:0.

V drese katalánskeho klubu už chýbal brazílsky útočník Neymar, ktorý za rekordných 222 miliónov eur prestúpil koncom minulého týždňa do Paríža Saint-Germain. Barca rozhodla o svojom triumfe už v úvodnej polhodine, keď sa dostala do trojgólového trháku. Po zmene strán pokračovalo galapredstavenie domáceho FCB, ktorého hráči prikrášlili triumf ďalšími dvoma presnými zásahmi.



V barcelonskom futbalovom "chráme" pri príležitosti vzájomného stretnutia vzdali úctu 71 obetiam leteckého nešťastia, ktoré postihlo Chapecoense v novembri minulého roka. Mužstvo cestovalo do Kolumbie na finálový zápas Juhoamerického pohára proti Atleticu Nacional, stroj sa však pre nedostatok paliva zrútil 13 km od Medellínu v hornatej oblasti kolumbijskej provincie Antioquia. Zo 77 osôb na palube prežili iba šiesti - traja futbalisti, dvaja členovia posádky a jeden novinár. Zaplnený Camp Nou pripravil hráčom súpera už počas rozcvičky i pred samotným začiatkom stretnutia búrlivé ovácie.

Sumár - Trofej Joana Gampera:



FC Barcelona - Chapecoense 5:0 (3:0)

Góly: 6. Deulofeu, 11. Busquets, 28. Messi, 55. L. Suarez, 74. D. Suarez