Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Trojica Halas, Duša a Potocká skončila v Budapešti už v rozplavbách

Na archívnej snímke z 18. júna 2022 slovenská plavkyňa Tamara Potocká v rozplavbách na 100 m motýlik počas 19. majstrovstiev sveta v plaveckých športoch v Budapešti. Foto: TASR/DUNA/MTI-Tibor Illyés

Medzi semifinálovú šestnástku najlepších sa nedostala ani Tamara Potocká v disciplíne 50 metrov motýlik.

Budapešť 23. júna (TASR) - Slovenskí reprezentanti Adam Halas, Matej Duša a Tamara Potocká neuspeli vo štvrtok na plaveckých MS v Budapešti v rozplavbách svojich disciplín.

Slovenský rekordér Halas skončil na 100 m motýlik celkovo na 40. mieste časom 54,02 s, keď o 75 stotín zaostal za svojím maximom z vlaňajška. Na prienik do semifinále nemohol pomýšľať ani Matej Duša v disciplíne na 50 metrov voľný spôsob. V rozplavbách mu patrila konečná 34. priečka výkonom 22,59 s, za svojím slovenským maximom v najkratšom krauliarskom šprinte zaostal o 28 stotín.

Medzi semifinálovú šestnástku najlepších sa nedostala ani Tamara Potocká v disciplíne 50 metrov motýlik. Vo svojej štvrtej rozplavbe dohmatla ako druhá v poradí časom 26,82 s, celkovo jej to stačilo na 23. pozíciu. Na postup jej chýbalo 35 stotín sekundy.