Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Trojnásobný olympijský šampión Frenzel ukončí kariéru

Na archívnej snímke vpravo Nemec Eric Frenzel beží na lyžiach počas podujatia SP v severskej kombinácii v rakúskom meste Seefeld. Foto: TASR/AP

Frenzel na uplynulom šampionáte v Planici vybojoval s tímom Nemecka striebro v súťaži družstiev a jeho zbierka cenných kovov z MS sa rozšírila na sedem zlatých, osem strieborných a tri bronzové.

Berlín 9. marca (TASR) - Trojnásobný olympijský víťaz v severskej kombinácii Eric Frenzel ukončí po tejto sezóne úspešnú kariéru. Tridsaťštyriročný Nemec získal minulý týždeň na MS v Planici už svoju 18. medailu zo svetových šampionátov a dostal sa v tejto štatistike na čelo historickej tabuľky mužov pred nórskeho bežca na lyžiach Björna Dählieho (17).

"Teraz je ten najlepší moment skončiť. Získať medailu v Planici bol môj posledný športový cieľ. Kruh sa tak uzavrel," povedal podľa agentúry DPA Frenzel. Narážal tak na svoj prvý titul z medzinárodného podujatia na juniorských MS v roku 2007, keď sa skokanská časť súťaže uskutočnila práve v Planici. "Na konci sa všetko spojilo. Toto mi už stačí. Nepotrebujem ďalšie uznanie," dodal.

Frenzel na uplynulom šampionáte v Planici vybojoval s tímom Nemecka striebro v súťaži družstiev a jeho zbierka cenných kovov z MS sa rozšírila na sedem zlatých, osem strieborných a tri bronzové. Zo ZOH má v rokoch 2010 až 2022 bilanciu 3-2-2, olympijským šampiónom sa stal v Soči a dvakrát v Pjongčangu. Päťkrát za sebou (2013 až 2017) sa stal celkovým víťazom Svetového pohára, v seriáli si pripísal spolu 43 individuálnych triumfov. Kariéru ukončí na záverečných dvoch podujatiach SP tento víkend v Osle a na budúci týždeň v Lahti.