Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tsitsipas nedal šancu Evansovi v semifinále turnaja v Monte Carle

Na snímke grécky tenista Stefanos Tsitsipas, archívne foto. Foto: TASR/AP

V pozícii nasadenej štvorky si poradil s Britom Danielom Evansom za 70 minút hladko 6:2, 6:1.

Monako 17. apríla (TASR) - V nedeľnom finále tenisového turnaja ATP Monte Carlo Masters sa stretnú štvrtý nasadený Grék Stefanos Tsitsipas so šestkou pavúka Rusom Andrejom Rubľovom.

Tsitsipas si v prvom sobotnom semifinále poradil s Britom Danielom Evansom za 70 minút hladko 6:2, 6:1. Podanie osemfinálového premožiteľa Novaka Djokoviča prelomil v prvom sete trikrát a v druhom dvakrát, na postup premenil hneď prvý mečbal. Vo finále sa predstaví premiérovo od februára minulého roka a zabojuje o celkovo šiesty titul na okruhu. "Som nadmieru spokojný s predvedeným výkonom. Našiel som cestu, ako zo seba vydať maximum. Hral som konzistentne, súperovi som nedovolil vrátiť sa do zápasu," vravel Tsitsipas.

Rubľov proti nenasadenému Nórovi Casperovi Ruudovi taktiež potvrdil rolu favorita. Ruský tenista, ktorý vo štvrťfinále vyradil jedenásťnásobného víťaza turnaja Rafaela Nadala zo Španielska, zdolal 27. hráča svetového rebríčka za 80 minút 6:3, 7:5. Rubľov sa predstaví vo svojom prvom finále úrovne Masters. "Je to neskutočný pocit postúpiť do prvého finále Masters. Uvidíme, čo prinesie zajtrajšok. Som pripravený urobiť maximum pre víťazstvo," sršalo odhodlanie z Rubľova.

dvojhra - semifinále:

Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) - Daniel Evans (V. Brit.) 6:2, 6:1, Andrej Rubľov (Rus.-6) - Casper Ruud (Nór.) 6:3, 7:5