Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Nadal vypadol vo štvrťfinále ATP v Monte Carle s Rubľovom

Španielsky tenista Rafael Nadal reaguje vo štvrťfinále mužskej dvojhry proti Rusovi Andrejovi Rubľovi na tenisovom turnaji ATP Monte Carlo Masters v Monaku v piatok 16. apríla 2021. Foto: TASR/AP

Prehrať tu je vždy smutné, komentoval svoju prehru španielsky tenista.

Monako 15. apríla (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal vypadol nečakane už vo štvrťfinále turnaja ATP Monte Carlo Masters. Rekordný 11-násobný víťaz podujatia prehral v pozícii nasadenej trojky s Rusom Andrejom Rubľovom v troch setoch 2:6, 6:4 a 2:6.

"Pre Rafu musí byť neuveriteľne náročné hrať v každom zápase pod tlakom víťazstva, ktoré od neho každý očakáva. Vždy sa hrá lepšie, keď nemáte čo stratiť a to bol aj môj prípad," povedal Rubľov, ktorý nedovolil Nadalovi postúpiť do 75. semifinále na podujatiach Masters. Šiesty nasadený Rus sa v semifinále stretne s Nórom Casperom Ruudom.

Ruský tenista Andrej Rubľov sa teší po výhre 6:2, 4:6, 6:2 nad Španielom Rafaelom Nadalom vo štvrťfinále mužskej dvojhry na tenisovom turnaji ATP Monte Carlo Masters v Monaku v piatok 16. apríla 2021.
Foto: TASR/AP


V Monte Carle Nadal odštartoval antukovú sezónu, ktorej vrcholom bude Roland Garros. Tretí hráč svetového rebríčka sa neobjavil na ATP Tour od štvrťfinálovej prehry s Grékom Stefanosom Tsitsipasom na februárovom Australian Open v Melbourne. Iba druhýkrát v kariére sa mu v Monte Carle nepodarilo prebojovať medzi najlepších štyroch. "Prehrať tu je vždy smutné. Nezačal som antukovú sezónu správnym spôsobom. Ale nie je vhodný okamih sťažovať sa, Jediné, čo môžem spraviť, je ísť do Barcelony a trénovať. Pokúsim sa napraviť veci, ktoré nefungovali," uviedol Nadal.

Tridsaťštyriročný Španiel chce v Paríži na prelome mája a júna zabojovať o 14. titul a rekordnú 21. grandslamovú trofej. Nadal predtým vynechal turnaje v Dauhe a Dubaji i podujatie Masters 1000 v Miami.

Ruský tenista Andrej Rubľov (vpravo) a Španiel Rafael Nadal si podavajú ruky po štvrťfinálovom zápase mužskej dvojhry na tenisovom turnaji ATP Monte Carlo Masters v Monaku v piatok 16. apríla 2021.
Foto: TASR/AP


Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa prebojoval do semifinále, keď jeho štvrťfinálový súper Alejandro Davidovich Fokina zo Španielska duel skrečoval za stavu 5:7 po prvom sete.

Medzi najlepšie kvarteto sa prebojoval aj Brit Daniel Evans, ktorý predtým v osemfinále vyradil svetovú jednotku Novaka Djokoviča. Do semifinále prešiel cez Belgičana David Goffina, zdolal ho v troch setoch 5:7, 6:3 a 6:4.

dvojhra - štvrťfinále:



Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) - Alejandro Davidovich Fokina (Šp.) 7:5, 0:0 - Fokina skrečoval
Daniel Evans (V.Brit.) - David Goffin (Belg.-11) 5:7, 6:3, 6:4
Casper Ruud (Nór.) - Fabio Fognini (Tal.-15) 6:4, 6:3
Andrej Rubľov (Rus.-6) - Rafael Nadal (Šp.-3.) 6:2, 4:6, 6:2