Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Tsonga ukončí po tohtoročnom turnaji Roland Garros kariéru

Na archívnej snímke z 5. júna 2015 francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga reaguje v zápase proti Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi v semifinále grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži. Foto: TASR/AP Photo

Vo svetovom rebríčku bol najvyššie na 5. mieste, momentálne mu po sérii zdravotných problémov v uplynulých rokoch patrí 220. pozícia.

Paríž 7. apríla (TASR) - Francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga ukončí po tohtoročnom grandslamovom turnaji Roland Garros kariéru. Tridsaťšesťročný niekdajší hráč najlepšej desiatky svetového rebríčka to v stredu oznámil na sociálnej sieti. Roland Garros je na parížskej antuke na programe na prelome mája a júna.

Najvýraznejším úspechom Tsongu na podujatiach veľkej štvorky bol prienik do finále Australian Open v roku 2008. Na Roland Garros (2013, 2015) i vo Wimbledone (2011, 2012) sa dostal dvakrát do semifinále. Celkovo získal 18 titulov na okruhu ATP a má striebro vo štvorhre z OH 2012 v Londýne. Vo svetovom rebríčku bol najvyššie na 5. mieste, momentálne mu po sérii zdravotných problémov v uplynulých rokoch patrí 220. pozícia. Informovala agentúra DPA.