Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

TURNAJ MAJSTROV: Thiem je v semifinále, otočil duel s Djokovičom

Rakúsky tenista Dominic Thiem. Foto: TASR/AP

Rakúsky tenista tak nadviazal na triumf nad Švajčiarom Rogerom Federerom.

Londýn 13. novembra (TASR) - Rakúsky tenista Dominic Thiem sa stal prvým semifinalistom dvojhry na turnaji majstrov v Londýne. V druhom vystúpení v skupine Björna Borga zdolal ako nasadená päťka dvojku "pavúka" Srba Novaka Djokoviča 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5) a nadviazal na triumf nad Švajčiarom Rogerom Federerom. O druhom postupujúcom zo skupiny sa rozhodne v priamom dueli medzi Djokovičom a Federerom.

V úvodnom sete súboja medzi Djokovičom a Thiemom to bol boj o každú loptičku a o všetkom rozhodol až tajbrejk. V ňom Rakúšan vďaka dvom víťazným forhendom vyrovnal z 3:5 na 5:5, po potom spravil dve nevynútené chyby a tak sa úvodný set stal korisťou Djokoviča. V druhom dejstve Thiem pridal na agresivite, odskočil Djokovičovi na 3:0 a vynútil si rozhodujúce dejstvo. V ňom viedol Thiem 3:1, za stavu 6:5 podával na víťazstvo v zápase, no Djokovič dotiahol set do tajbrejku, v ktorom si vybudoval náskok 4:1. Thiem však vďaka aktívnej hre otočil na 6:4 a pri podaní Djokoviča premenil v poradí druhý mečbal.

"Bolo to možno najlepší zápas, aký som vo svojej kariére odohral. Hral sa v úžasnej atmosfére a dokázal som zdolať tenisovú legendu. Skutočne klasický a epický duel, ktorý sa raz za čas zrodí na takýchto významných turnajoch. Mal v sebe všetko - raz bol na koni súper, raz ja. Obaja sme predviedli parádne údery," citovala Thiema agentúra AP. "Nemyslím si, že by som zažil veľa takýchto zápasov, v ktorých môj súper takýmto spôsobom bojuje o každú loptičku. Hral neuveriteľne," zložil Djokovič poklonu svojmu súperovi.

Skupine Björna Borga

Dominic Thiem (5-Rak.) - Novak Djokovič (2-Srb.) 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5)
Roger Federer (3-Švajč.) - Matteo Berrettini (8-Tal.) 7:6 (2), 6:3

Tabuľka:

1. Thiem 2 4:1 2:0
-------------------
2. Djokovič 2 3:2 1:1
3. Federer 2 2:2 1:1
4. Berrettini 2 0:4 0:2