Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Turris ukončil hráčsku kariéru, bude trénerom a poradcom v Coquitlame

Kyle Turris, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Turrisa draftoval pred 15 rokmi z celkového 3. miesta klub Phoenix Coyotes, v NHL hral aj za Ottawu Senators, Nashville Predators a naposledy Edmonton Oilers.

Edmonton 18. augusta (TASR) - Kanadský hokejový útočník Kyle Turris ukončil vo veku 33 rokov profesionálnu hráčsku kariéru. Trojka draftu NHL z roku 2007 a strieborný medailista z MS 2019 na Slovensku sa rozhodol prijať ponuku na post trénera mládeže v tíme Coquitlam Express, ktorý účinkuje v nižšej kanadskej juniorskej súťaži British Columbia Hockey League (BCHL). V klube, v ktorom v minulosti začínal ako junior, bude zároveň pracovať ako špeciálny konzultant generálneho manažéra Taliho Campbella. Informovali o tom CBC Sports a Tri City News.

Turrisa draftoval pred 15 rokmi z celkového 3. miesta klub Phoenix Coyotes, v NHL hral aj za Ottawu Senators, Nashville Predators a naposledy Edmonton Oilers. Počas 14 sezón v zámorskej profilige odohral 776 stretnutí v základnej časti, v ktorých nazbieral 424 bodov za 168 gólov a 257 asistencií. V 69 dueloch play off pridal 32 bodov (14+18). Kanadu reprezentoval aj na medzinárodnej úrovni. Trikrát štartoval na MS, zo svetového šampionátu 2019 v Bratislave a Košiciach si odniesol striebornú medailu, keď v 10 zápasoch získal 10 bodov (4+6). V roku 2008 vybojoval s národným tímom zlato na juniorských MS.