Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Účasť Walkera na MS v Katare je pre zranenie slabín ohrozená

Na snímke vľavo Kyle Walker. Foto: TASR/AP

Tridsaťdvaročný Walker utrpel zranenie počas nedeľného zápasu proti mestskému rivalovi Manchestru United, v ktorom domáci "Citizens" vyhrali 6:3.

Londýn 6. októbra (TASR) - Účasť anglického futbalového obrancu Kylea Walkera na majstrovstvách sveta v Katare je ohrozená. Jeho klub Manchester City potvrdil, že obranca podstúpil operáciu slabín.

Tridsaťdvaročný Walker utrpel zranenie počas nedeľného zápasu proti mestskému rivalovi Manchestru United, v ktorom domáci "Citizens" vyhrali 6:3, V utorok sa oidrobil operácii a na sociálnych sieťach už ubezpečil fanúšikov, že zákrok prebehol bez problémov. "Ako futbalisti si musíme uvedomiť, že zranenia k športu, ktorý milujeme, patria. Všetko prebehlo v poriadku a teraz sa môžem plne koncentrovať na rekonvalescenciu."

Walker v reprezentácii odohral 70 zápasov a je jedným z kľúčových hráčov v obrane trénera Garetha Southgatea. Anglický kouč má ako náhradu k dispozícii Trenta Alexander-Arnolda z Liverpoolu, ktorý nedostal šancu v zápasoch Ligy národov proti Taliansku a Nemecku, informovala agentúra AFP.

Svetový šampionát pre anglický tím odštartuje 21. novembra duelom proti Iránu. Krajiny musia svoje finálne 26-členné súpisky potvrdiť do 13. novembra. Aktuálne nie je isté, či sa Walker stihne do tohto dátumu zotaviť.