Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

UEFA potrestala Eintracht Frankfurt podmienečným uzavretím štadióna

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tisícky fanúšikov Eintrachtu zaplavili ihrisko po konci zápasu, v ktorom Frankfurt zdolal doma West Ham 1:0 a postúpil do finále EL.

Frankfurt 9. júna (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) potrestala Eintracht Frankfurt uzavretím štadióna v najbližšom domácom pohárovom zápase. Dôvodom je vtrhnutie divákov na hraciu plochu po konci májového odvetného duelu semifinále Európskej ligy 2021/2022 s West Hamom United (1:0). Trest je podmienečný, takže nemecký klub by mal absolvovať debut v Lige majstrov pred zrakmi svojich fanúšikov, informovala agentúra DPA.

Tisícky fanúšikov Eintrachtu zaplavili ihrisko po konci zápasu, v ktorom Frankfurt zdolal doma West Ham 1:0 a postúpil do finále EL. V ňom zvíťazil v španielskej Seville aj nad Glasgow Rangers 5:4 v jedenástkovom rozstrele, po riadnom hracom čase i po predĺžení sa duel skončil nerozhodne 1:1. Frankfurt si vďaka premiérovému triumfu v EL automaticky zabezpečil miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov 2022/2023. Okrem uzavretia štadióna dostal klub za vniknutie divákov na plochu, hádzanie predmetov a zapaľovanie svetlíc aj pokutu 80.000 eur, podmienka je dvojročná.