Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

UEFA v prípade nutnosti umožní dohrať skupinovú fázu LM aj v januári

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

UEFA schválila núdzové riešenia vo vyraďovacej fáze.

Nyon 25. septembra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) prijala mimoriadne súťažné pravidlá, ktoré umožnia dohrať skupinovú fázu Ligy majstrov aj v januári. Vo štvrtok ratifikovala možnosť predĺžiť kalendár o sedem týždňov v prípade, ak by pre pandémiu koronavírusu museli odložiť niektoré zápasy.

Ak však nebude možné dohrať duel do 28. januára, skontumujú ho 0:3 v neprospech zodpovedného klubu. Rovnaké pravidlá budú platiť aj pre Európsku ligu. Nahustený program v predkolách stál postup viacero tímov, medzi inými aj Slovan Bratislava, po tom, ako sa v mužstvách objavili pozitívne výsledky testov na koronavírus. Zápasy následne skontumovali a rozhodnutie UEFA potvrdil aj Športový arbitrážny súd.

UEFA schválila núdzové riešenia vo vyraďovacej fáze. Ak by sa pre cestovné obmedzenia museli odohrať zápasy od osemfinále na neutrálnej pôde, domáci tím by dostal desať percent navyše v porovnaní s prémiou za účasť, v prípade LM by išlo približne o 1,5 milióna eur a 275-tisíc v EL. Informovala o tom agentúra AP.