Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

UEFA vyšetruje incidenty z finále

Talianski futbalisti sa tešia z výhry 3:2 po jedenástkovom rozstrele vo finálovom zápase Anglicko - Taliansko na EURO 2020 vo futbale v londýnskom Wembley 11. júla 2021. Foto: TASR/AP

Anglickej futbalovej asociácii (FA) hrozí pokuta za bučanie fanúšikov počas talianskej hymny, vniknutie diváka na hraciu plochu, hádzanie predmetov na ihrisko a použitie pyrotechniky.

Nyon 13. júla (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) sa zaoberá incidentmi, ktoré sa udiali pred a počas nedeľného finále EURO 2020 medzi Talianskom a Anglickom na štadióne v londýnskom Wembley.

Anglickej futbalovej asociácii (FA) hrozí pokuta za bučanie fanúšikov počas talianskej hymny, vniknutie diváka na hraciu plochu, hádzanie predmetov na ihrisko a použitie pyrotechniky. FA už dostala pokutu 30.000 eur za incidenty, ktoré sa udiali v semifinále proti Dánsku.

FA tiež musí vysvetliť skutočnosť, že na zápase boli prítomné stovky fanúšikov bez vstupeniek. Opití anglickí priaznivci v snahe dostať sa na tribúnu útočili na bariéry a ohrozovali usporiadateľov.