Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

UEFA začala vyšetrovať bučanie na Kamaru v zápase Sparta - Rangers

Slovenskí futbaloví reprezentanti v drese Sparty Praha Lukáš Haraslín (druhý sprava) a Dávid Hancko (tretí sprava) a ďalší spoluhráči stoja pred zápasom 2. kola skupinovej fázy Európskej ligy AC Sparta Praha - Glasgow Rangers v Prahe vo štvrtok 30. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Kamara sa stal 30. septembra terčom bučania zo strany českých detí. Na štadióne pre trest nemohli byť dospelí fanúšikovia Sparty.

Praha 6. októbra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) začala oficiálne vyšetrovať údajné prejavy diskriminácie voči hráčovi Glasgowa Rangers Glenovi Kamarovi počas zápasu Európskej ligy na pôde Sparty Praha. Vymenovala vyšetrovateľa z etickej a disciplinárnej komisie. Správu priniesol Daily Mail.

Kamara sa stal 30. septembra terčom bučania zo strany českých detí. Na štadióne pre trest nemohli byť dospelí fanúšikovia Sparty. Fínsky hráč sa stal v Česku nepopulárnym po marcovom incidente v zápase osemfinále Európskej ligy medzi Rangers a Slaviou Praha, po ktorom fyzicky napadol Ondřeja Kúdelu. Dostal za to trest na tri stretnutia, hráč Slavie však za údajné rasistické správanie až na desať.

Incident prerástol aj do politického konfliktu. Český minister zahraničných vecí Jakub Kulhánek v pondelok prostredníctvom britského veľvyslanca v ČR Nicka Archera požiadal o ospravedlnenie za nemiestne útoky na české deti, ktorých sa mal dopustiť člen Škótskej futbalovej asociácie (SFA) Marvin Barley.