Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

UEFA začala vyšetrovať fanúšikov Maďarska za homofóbne pokriky

Policajti oddeľujú fanúšikov a pripomínajú im nasadiť si na tvár ochranné rúška pred začiatkom zápasu základnej F-skupiny Nemecko - Maďarsko na ME vo futbale v Mníchove v stredu 23. júna 2021. Foto: TASR/AP

Maďarských fanúšikov už vyšetrovali aj po zápase s Francúzskom. Na niektorých francúzskych hráčov údajne kričali rasistické pokriky.

Mníchov 25. júna (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie s cieľom vyšetriť incidenty, ktoré sa udiali počas zápasu na ME medzi Nemeckom a Maďarskom (2:2). UEFA neuviedla ďalšie podrobnosti, ale podľa správ z médií mali maďarskí priaznivci skandovať homofóbne nadávky.

UEFA pred zápasom odmietla žiadosť mestskej rady v Mníchove, ktorá chcela osvietiť mníchovskú Allianz Arénu v dúhových farbách. Tie používajú ľudia v LGBT komunite. UEFA uviedla, že požiadavka je príliš politická, pretože je zameraná na maďarského predsedu vlády Viktora Orbána. Maďarský parlament nedávno schválil legislatívu, ktorá obmedzuje práva na informácie mladých ľudí, pokiaľ ide o homosexualitu a transsexualitu.

Maďarských fanúšikov už vyšetrovali aj po zápase s Francúzskom. Na niektorých francúzskych hráčov údajne kričali rasistické pokriky. Informáciu priniesla agentúra dpa.