Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

UEFA zakázala predaj lístkov fanúšikom Eindhovenu na zápas u súperov

Na snímke nahnevaní fanúšikovia Eindhovenu po dohrávke 2. kola A-skupiny Európskej ligy vo futbale Arsenal Londýn - PSV Eindhoven 20. októbra 2022 v Londýne. Foto: TASR/AP

Dostal aj pokutu 40.000 dolárov za hádzanie predmetov na plochu a musí kontaktovať Arsenal do 30 dní, aby sa s ním dohodol na vyrovnaní škôd, ktoré spôsobili priaznivci PSV.

Zürich 27. októbra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) zakázala klubu PSV Eindhoven predávať lístky jeho fanúšikom na ďalší vonkajší zápas v Európskej lige. Dôvodom sú neprístojnosti priaznivcov holandského klubu počas zápasu EL na ihrisku Arsenalu. UEFA to oznámila vo štvrtok, niekoľko hodín predtým, ako sa obe strany stretnú v odvetnom zápase v Holandsku.

Eindhoven najbližšie cestuje na pôdu nórskeho tímu Bodö/Glimt 3. novembra. Dostal aj pokutu 40.000 dolárov za hádzanie predmetov na plochu a musí kontaktovať Arsenal do 30 dní, aby sa s ním dohodol na vyrovnaní škôd, ktoré spôsobili priaznivci PSV. Tí okrem iného vytrhli niekoľko sedadiel.

Holanďania prehrali minulý týždeň v Londýne 0:1 v zápase, ktorý bol presunutý pre septembrovú smrť britskej kráľovnej Alžbety.