Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ukrajina požiadala o presunutie barážového zápasu proti Škótsku

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Medzinárodné organizácie v pondelok vylúčili ruské reprezentačné tímy aj kluby zo všetkých súťaží.

Kyjev 4. marca (TASR) - Ukrajinská futbalová asociácia (UAF) vo štvrtok požiadala Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) a Európsku futbalovú úniu (UEFA) o posunutie termínu svojho barážového zápasu o postup na MS 2022 v Katare proti Škótsku. Stretnutie by sa malo odohrať 24. marca a víťaz nastúpi vo finále proti Walesu alebo Rakúsku. Ruská vojenská invázia na územie zapríčinila prerušenie futbalu na Ukrajine.

"Futbal je uprostred konfliktu bezvýznamný, no v predchádzajúcich dňoch sme zaznamenali veľkú mieru solidarity zo strany škótskych fanúšikov a občanov," citovala DPA z oficiálneho vyhlásenie Škótskej futbalovej asociácie (SFA), ktorá bola pre zápas s Ukrajinou v kontakte s FIFA i UEFA. Diskutovali aj o stretnutí ženských futbalových reprezentácií, ktoré je na programe 8. apríla.

Ruská futbalová únia (RFU) vo štvrtok oznámila zámer odvolať sa voči rozhodnutiu FIFA a UEFA na Športový arbitrážny súd (CAS). Medzinárodné organizácie v pondelok vylúčili ruské reprezentačné tímy aj kluby zo všetkých súťaží.