Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ukrajina vyhrala v Škótsku 3:1 a postúpila do finále baráže o MS

Ukrajinský futbalista Andrij Jarmolenko (vpredu) sa teší z gólu so spoluhráčmi počas semifinále baráže futbalových MS 2022 Škótsko - Ukrajina 1. júna 2022 v Glasgowe. Foto: TASR/AP

Ukrajina nastúpila na svoj prvý oficiálny duel od novembra minulého roka, po februárovej ruskej vojenskej invázii do krajiny nemohla semifinále odohrať v pôvodnom termíne v marci.

Glasgow 31. mája (TASR) - Futbalisti Ukrajiny postúpili do finále európskej baráže o postup na MS 2022 v Katare. V stredajšom semifinále A-vetvy vyhrali v glasgowskom Hampden Parku nad domácim Škótskom 3:1. V rozhodujúcom súboji o účasť na svetovom šampionáte sa stretnú v nedeľu v Cardiffe s domácim Walesom.

Ukrajina viedla v 49. minúte už 2:0, o čo sa gólmi postarali Andrij Jarmolenko v prvom a Roman Jaremčuk v druhom polčase. Škóti vykresali nádej po presnom zásahu Calluma McGregora v 79. minúte, ale vyrovnať už nedokázali. Naopak, v piatej minúte nadstavenia spečatil úspech Ukrajincov tretím gólom Artem Dovbyk.

Ukrajina nastúpila na svoj prvý oficiálny duel od novembra minulého roka, po februárovej ruskej vojenskej invázii do krajiny nemohla semifinále odohrať v pôvodnom termíne v marci. Viacero ukrajinských hráčov, predovšetkým z najvyššej domácej súťaže, nehralo súťažný zápas už niekoľko mesiacov. Víťaz nedeľného barážového finále Wales - Ukrajina sa na MS 2022 predstaví v základnej B-skupine s Anglickom, Iránom a USA.

Semifinále európskej baráže MS 2022 (Hampden Park, Glasgow):


Škótsko - Ukrajina 1:3 (0:1)

Góly: 79. McGregor - 33. Jarmolenko, 49. Jaremčuk, 90.+5 Dovbyk. Rozhodoval: Makkelie (Hol.), ŽK: Dykes, McGinn – Jaremčuk, Malinovskij, Šaparenko