Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Union Berlín zostal na čele ligy vďaka gólu z poslednej akcie zápasu

Na snímke radosť hráčov Unionu Berlín. Foto: TASR/AP

Union pritom ešte v 79. minúte prehrával doma s Borussiou Mönchengladbach 0:1.

Berlín 31. októbra (TASR) - Futbalisti Unionu Berlín sú naďalej nečakaní lídri nemeckej Bundesligy. V nedeľu ich na čele tabuľky o bod pred obhajcom Bayernom Mníchov udržal gól z poslednej akcie zápasu, v siedmej minúte nadstavenia skóroval hlavou Holanďan Danilho Doekhi. Union pritom ešte v 79. minúte prehrával doma s Borussiou Mönchengladbach 0:1.

"Nevzdali sme sa pred záverečným hvizdom, pretože si veríme. Bol to z našej strany fantastický druhý polčas," zhodnotil tréner Unionu Urs Fischer, ktorého zverencom neuznal VAR dva góly. Najskôr Sheraldovi Beckerovi za bezgólového stavu pre predchádzajúcu ruku a potom aj Christopherovi Trimmelovi v 87. minúte pre ofsajd. Berlínčania však bojovali do konca a v úplnom závere za to dostali trojbodovú odmenu.

Dlho to vyzeralo, že Mönchengladbach pripraví Unionu druhú prehru za sebou, do vedenia ho totiž v 33. minúte poslal švajčiarsky obranca Nico Elvedi. Domáci sa nevedeli presadiť až do 79. minúty, keď striedajúci Kevin Behrens päť minút po príchode na ihrisko hlavou vyrovnal a Doekhi napokon zavŕšil obrat v skóre. "Na tomto štadióne nemôžete ani na chvíľu poľaviť. My sme sa tomu nevyhli a inkasovať rozhodujúci gól z poslednej akcie je niečo, čo sa dá iba ťažko stráviť," povedal kormidelník hostí Daniel Farke. Jeho tím nevyhral už tri stretnutia a je v tabuľke jedenásty.

"Ukázali sme, aký obrovský charakter má naša družina. A s podporou týchto bláznivých divákov sme napokon vydolovali tri body," uviedol po infarktovom závere pre nemecké médiá stredopoliar Unionu Rani Khedira.