Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Únos svokry šéfa F1 mal pripraviť jeho vlastný pilot

Šéf F1 Bernie Ecclestone. Foto: TASR/AP

Pilot vrtuľníka vraj nepozná žiadneho z dvojice podozrivých z únosu. Brazílske bezpečnostné zložky zasa poukazujú na to, že ako blízky spolupracovník zaťa poškodenej poznal jej denný harmonogram.

Sao Paulo 2. augusta (TASR) - Brazílskeho pilota vrtuľníka, ktorého využíva dlhoročný šéf svetového šampionátu Formuly 1 Bernie Ecclestone, zatkli pre podozrenie, že stál za únosom Ecclestoneovej svokry v uplynulých dňoch.

K únosu 67-ročnej Aparecidy Schunckovej, ktorú zadržiavali viac ako týždeň, došlo v piatok 22. júla v jej dome v Sao Paule. O jej oslobodení a zadržaní dvoch podozrivých zo zločinu informovala brazílska polícia v nedeľu miestneho času.

Pilot, ktorého o čosi neskôr odviezlo policajné motorové vozidlo, novinárom povedal, že nič nepripravoval. Nepozná podľa vlastných slov žiadneho z dvojice podozrivých z únosu.



Brazílske noviny O Globo písali o priateľstve pilota s obeťou únosu na jednej zo sociálnych sietí. Tamojšie bezpečnostné zložky zasa poukazujú na to, že ako blízky spolupracovník zaťa poškodenej poznal jej denný harmonogram.

Schunckovej dcéra, 38-ročná Fabiana Flosiová, je treťou manželkou britského miliardára Ecclestona. Obaja sa zoznámili v roku 2009 počas Veľkej ceny Brazílie v Sao Paule, kde bola právnička Flosiová pravou rukou šéfa tamojšieho motoristického okruhu. Sobáš mali po rozchode s dovtedajšími partnermi o tri roky neskôr.

Z policajných informácií vyplýva, že výkupné vo výške 120 miliónov realov - čo je v prepočte okolo 33 miliónov eur a predstavuje najvyššiu požiadavku tohto druhu v histórii brazílskej kriminalistiky - nezaplatili.