Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Uriarte sa stal prezidentom Bilbaa, vo voľbách zdolal Arechabaletu

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Štyridsaťštyriročný Uriarte získal vo voľbách 46,7 percenta hlasov od členov klubu, neúspešní protikandidáti Arechabaleta 33,7 a Ricardo Barkala 18,1 percenta.

Bilbao 25. júna (TASR) - Novým prezidentom španielskeho futbalového klubu Athletic Bilbao sa stal Jon Uriarte. V piatkových voľbách uspel pred Inakim Arechabaletom, ktorý plánoval v prípade svojho zvolenia priviesť späť na trénerskú lavičku Argentínčana Marcela Bielsu.

Štyridsaťštyriročný Uriarte získal vo voľbách 46,7 percenta hlasov od členov klubu, neúspešní protikandidáti Arechabaleta 33,7 a Ricardo Barkala 18,1 percenta. Na poste nahradil Aitora Elizegiho, informovala agentúra AFP. Po zvolení Uriarteho za šéfa Bilbaa sa k trénerskému kormidlu zrejme vráti Ernesto Valverde, ktorý už v minulosti baskický klub dvakrát viedol. Päťdesiatosemročný Španiel je bez angažmánu od januára 2020, keď predčasne skončil na lavičke FC Barcelona. Athletic obsadil v uplynulej sezóne La Ligy ôsme miesto a nekvalifikoval sa do európskych pohárových súťaží.