Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Uruguaj oznámil finálnu súpisku, Cavani i Suárez štvrtýkrát na MS

Na archívnej snímke uruguajský futbalista Edinson Cavani . Foto: TASR/AP

Okrem skúsených kanonierov v uruguajskom tíme figurujú aj ďalšie stálice ako ostrieľaný brankár Fernando Muslera, či obrancovia Diego Godín a Marín Cáceres.

Montevideo 11. novembra (TASR) - Veteráni Edinson Cavani a Luis Suárez figurujú na 26-člennej súpiske futbalistov Uruguaja pre blížiace sa MS v Katare. ktorú vo štvrtok zverejnil tréner reprezentácie Diego Alonso. Obaja sa tak zúčastnia už na štvrtom svetovom šampionáte.

Okrem skúsených kanonierov v uruguajskom tíme figurujú aj ďalšie stálice ako ostrieľaný brankár Fernando Muslera, či obrancovia Diego Godín a Marín Cáceres. Pod vedením skúsených hráčov si zahrajú viaceré mladé talenty ako 24-ročný stredopoliar Federico Valverde z Realu Madrid, 23-ročný útočník Darwin Núnez z Liverpoolu, či jeho rovesník obranca Ronald Araujo z Barcelony, ktorý sa však stále zotavuje po zranení pravého stehna.

Útočník Nacionalu Montevideo Suárez dokázal za svoju kariéru streliť 68 gólov v 134 zápasoch a je tak najlepším strelcom Uruguaja. Za ním sa s 58 gólmi nachádza Cavani, ktorý aktuálne pôsobí vo Valencii. Celkovo piati Alonsovi zverenci, vrátane oboch hviezdnych útočníkov, sa zúčastnia už na štvrtých MS po dosiahnutí semifinále v roku 2010, vypadnutí v osemfinále o štyri roky neskôr v Brazílii a vyradení v štvrťfinále na posledných MS v Rusku. Taktiež skúsení obrancovia José María Giménez a Sebastián Coates odohrajú svoj tretí svetový šampionát.

Pre Uruguaj MS odštartujú 24. novembra zápasom s Kórejskou republikou. O postup z H-skupiny budú potom bojovať o štyri dni neskôr s Portugalskom a s Ghanou 2. decembra. Informovala agentúra AP.



Nominácia Uruguaju na MS v Katare:

Brankári: Fernando Muslera (Galatasaray Istanbul), Sergio Rochet (Nacional Montevideo), Sebastián Sosa, (Atlético Independiente)

Obrancovia: Diego Godín (Vélez Sarsfield), José María Giménez (Atlético Madrid), Sebastián Coates (Sporting Lisabon), Martín Cáceres (Los Angeles Galaxy), Ronald Araujo (FC Barcelona), Matías Via (AS Rím), Mathías Olivera (SSC Neapol), Guillermo Varela (Flamengo Rio de Janeiro), José Luis Rodríguez (Nacional Montevideo)

Stredopoliari: Matías Vecino (Lazio Rím), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Federico Valverde (Real Madrid), Lucas Torreira (Galatasaray), Manuel Ugarte (Sporting Lisabon), Facundo Pellistri (Manchester United), Nicolás De la Cruz (River Plate), Giorgian de Arrascaeta (Flamengo), Agustín Canobbio (Athletico Paranaense), Facundo Torres (Orlando City)

Útočníci: Darwin Núnez (FC Liverpool), Luis Suárez (Nacional), Edinson Cavani (Valencia CF), Maximiliano Gómez (Trabzonspor)