Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

US Open: Jabeurová prvou osemfinalistkou ženskej dvojhry

Tuniská tenistka Ons Jabeurová odvracia loptičku Američanke Shelby Rogersovej v 3. kole grandslamového turnaja US Open v New York 2. septembra 2022. Foto: TASR/AP

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti víťazke súboja medzi Ruskou Veronikou Kudermetovovu a Maďarkou Dalmou Gálfiovou.

New York 2. septembra (TASR) - Tuniská tenistka Ons Jabeurová sa stala prvou osemfinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Wimbledonská finalistka zdolala v 3. kole ako nasadená päťka domácu Američanku Shelby Rogersovú 4:6, 6:4, 6:3. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti nasadenej osemnástke Ruske Veronike Kudermetovovej, ktorá deklasovala Maďarku Dalmu Gálfiovú 6:2, 6:0.

Jabeurová sa dostala medzi elitnú 16-ku v New Yorku prvýkrát v kariére. "Dnes to bol bláznivý zápas. Shelby hrala výborne a poriadne mi znepríjemnila život. Nevzdala sa ani za stavu 1:5 v treťom sete a potvrdila, že je veľká bojovníčka. Dôležité bolo, že v rozhodujúcich momentoch som sa dokázala skoncentrovať a zahrať kvalitné údery," uviedla Jabeurová priamo na kurte v prvom pozápasovom interview. Suverénne ide ďalej Číňanka Šuaj Čang, premožiteľka Slovenky Anny Karolína Schmiedlovej z 2. kola zvíťazila nad Kanaďankou Rebeccou Marinovou 6:2, 6:4.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Šuaj Čang (Čína) - Rebecca Marinová (Kan.) 6:2, 6:4
Veronika Kudermetovová (Rus.-18) - Dalma Gálfiová (Maď.) 6:2, 6:0
Ons Jabeurová (Tun.-5) - Shelby Rogersová (USA-31) 4:6, 6:4, 6:3