Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

US OPEN: Kužmová nastúpi v 1. kole proti Van Uytvanckovej

Slovenská tenistka Viktória Kužmová. Foto: TASR/AP

Kužmová je zatiaľ jediná Slovenka, ktorá má istú účasť v hlavnej súťaži ženského singla.

New York 22. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open proti Belgičanke Alison van Uytvanckovej. Martin Kližan sa stretne s nasadenou dvadsaťdvojkou Marinom Čiličom z Chorvátska - šampiónom z roku 2014. Jozefa Kovalíka čaká Slovinec Aljaž Bedene. Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo Flushing Meadows.

Kužmová je zatiaľ jediná Slovenka, ktorá má istú účasť v hlavnej súťaži ženského singla na US Open. Dominika Cibulková sa odhlásila z turnaja pre zranenie achilovky, Anna Karolína Schmiedlová je po operácii kolena. Šancu dostať sa do hlavného pavúka ešte majú Jana Čepelová s Kristínou Kučovou, ktoré sa v stredu na harde v New Yorku prebojovali do piatkového finále kvalifikácie.

Kližan má s Čiličom nepriaznivú bilanciu 0:4. Na US Open 2012 s ním prehral v osemfinále v troch setoch. V tomto roku mu podľahol na podujatí Masters v Madride v dramatickom zápase, v ktorom nevyužil mečbaly. Kovalík, ktorý je v hlavnej súťaži vďaka chránenému renkingu, s Bedenem ešte nehral. Najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič začne cestu za obhajobou titulu duelom proti Španielovi Robertovi Carballesovi Baenovi.

Šlágrom 1. kola bude duel dvoch bývalých svetových jednotiek, Američanky Sereny Williamsovej a Rusky Marie Šarapovovej. Obe hrali trikrát proti sebe v grandslamovom finále, no na US Open sa vo vzájomnom súboji ešte nestretli. Serena Williamsová sa opäť pokúsi o zisk 24. singlového titulu z podujatí veľkej štvorky, čím by vyrovnala rekordný zápis legendárnej Austrálčanky Margaret Courtovej. Obhajkyňa trofeje, Japonka Naomi Osaková si na úvod zmeria sily s Ruskou Annou Blinkovovou.