Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Kližan i Lacko nastúpia v 1. kole dvojhry US Open proti kvalifikantom

Martin Kližan Foto: TASR/AP

Rozhodol o tom štvrtkový žreb v New Yorku.

New York 22. augusta (TASR) - Slovenskí tenisti Martin Kližan a Lukáš Lacko nastúpia v 1. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open proti kvalifikantom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v New Yorku. Kližan sa vlani vo Flushing Meadows prebojoval až do osemfinále, pričom v 2. kole nečakane vyradil Francúza Jo-Wilfireda Tsongu.

Dominika Cibulková si ako nasadená sedemnástka skríži rakety s talentovanou Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou. Danielu Hantuchovú čaká domáca Američanka Maria Sanchezová a Annu Karolínu Schmiedlovú Švajčiarka Stefanie Vögeleová.

Kližan sa vlani vo Flushing Meadows prebojoval až do osemfinále, pričom v 2. kole nečakane vyradil Francúza Jo-Wilfireda Tsongu. Rybáriková bude prvýkrát v kariére na podujatí veľkej štvorky medzi nasadenými hráčkami, na US Open jej pripadne úloha dvadsaťdeviatky. Cibulková v roku 2010 postúpila v New Yorku až do štvrťfinále, s 18-ročnou Svitolinovou sa vo vzájomnom zápase ešte nestretla. Aj pre skúsenú Hantuchovú a debutantku Schmiedlovú to bude prvá konfrontácia s ich súperkami. "Veľmi ju nepoznám. Neviem ako hrá, ale tu na US Open sú už všetky hráčky dobré. Ale určite to mohlo byť oveľa, oveľa horšie," reagovala pre TASR na žreb Schmiedlová.

Šancu postúpiť do hlavného pavúka ešte majú Andrej Martin a Miloš Mečíř ml., ktorí vo štvrtok večer absolvovali 2. kolo kvalifikácie.

Najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič nastúpi na úvod proti Litovčanovi Richardasovi Berankisovi. Turnajovú dvojku Španiela Rafaela Nadala čaká talentovaný Američan Ryan Harrison. V prípade postupu do štvrťfinále môže naraziť na grandslamového rekordéra Švajčiara Rogera Federera, ktorý je v tej istej časti pavúka. Obhajca titulu a nasadená trojka Brit Andy Murray si zmeria sily s Francúzom Michaelom Llodrom.