Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

USA so Šťastným i Millerom, prvý súper Slovákov chce v Soči zlato

Američania odštartujú svoje účinkovanie v Soči 13. februára duelom proti Slovensku a v Rusku chcú bojovať o zlaté medaily.

Ann Arbor 2. januára (TASR) - Útočník Colorada Paul Šťastný sa dostal do konečnej 25-člennej nominácie americkej hokejovej reprezentácie na ZOH 2014 v Soči. V tíme je 13 strieborných medailistov zo ZOH 2010 vo Vancouveri vrátane brankára Buffala Ryana Millera - najužitočnejšieho hráča turnaja.

Američania odštartujú svoje účinkovanie v Soči 13. februára duelom proti Slovensku a v Rusku chcú bojovať o zlaté medaily. "Vybrali sme 25 hráčov, s ktorými máme najväčšie šance uspieť v Soči. Je to mix skúsenosti s mladými talentami, ktorých sa v posledných rokoch objavilo naozaj dosť," zdôraznil generálny manažér reprezentácie David Poile.

Do výberu pre ZOH 2014 sa nezmestili Bobby Ryan, Jack Johnson ani Erik Johnson. V obrane sa budú Američania spoliehať aj na Ryana Suttera z Minnesoty, ktorý bol vlani jedným z kandidátov na Norrisovu trofej. K lídrom ofenzívy by mal patriť snajper Chicaga Patrick Kane. O brankárskej jednotke sa rozhodne medzi Millerom a Jonathanom Quickom z Los Angeles.



Nominácia USA na olympijský hokejový turnaj v Soči:

brankári: Jimmy Howard (Detroit Red Wings), Ryan Miller (Buffalo Sabres), Jonathan Quick (Los Angeles Kings)

obrancovia: John Carlson (Washington Capitals), Justin Faulk (Carolina Hurricanes), Cam Fowler (Anaheim Ducks)m Paul Martin (Pittsburgh Penguins)m Ryan McDonagh (New York Rangers)m Brooks Orpik (Pittsburgh Penguins), Kevin Shattenkirk (St. Louis Blues), Ryan Suter (Minnesota Wild)

útočníci: David Backes (St. Louis Blues), Dustin Brown (Los Angeles Kings), Ryan Callahan (New York Rangers), Patrick Kane (Chicago Blackhawks), Ryan Kesler (Vancouver Canucks), Phil Kessel (Toronto Maple Leafs), T.J. Oshie (St. Louis Blues), Max Pacioretty (Montreal Canadiens), Zach Parise (Minnesota Wild), Joe Pavelski (San Jose Sharks), Paul Šťastný (Colorado Avalanche), Derek Stepan (New York Rangers), James van Riemsdyk (Toronto Maple Leafs), Blake Wheeler (Winnipeg Jets)