Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Útočníci Lapšanský a Valentini skončili v Michalovciach

Adam Lapšanský, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Lapšanský prišiel do Michaloviec pred sezónou 2022/2023.

Michalovce 7. februára (TASR) - Extraligový klub HK Dukla Ingema Michalovce ukončil spoluprácu s útočníkmi Adamom Lapšanským a Ryanom Valentinim. Informoval o tom na sociálnych sieťach.

Lapšanský prišiel do Michaloviec pred sezónou 2022/2023. Odohral v nej 25 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 5 gólov a 3 asistencie. V nedávnom období stratil miesto v základnej zostave. V najvyššej slovenskej súťaži si už obliekal aj dresy Popradu, Trenčína a Košíc.

Michalovský klub angažoval Kanaďana Valentiniho v polovici decembra 2022. V 11 zápasoch mal bilanciu 1 gól a 6 asistencií. Ku škrtom v kádri došlo iba deň po tom, čo michalovský klub druhýkrát v sezóne vymenil trénera. Odvolaného Romana Stantiena nahradil jeho doterajší asistent Peter Kudelka, ktorému budú asistovať Radoslav Regenda a Marek Kolba.

Michalovce sú po 42 odohratých zápasoch na siedmej priečke s dvojbodovou stratou na šieste miesto zaručujúce priamy postup do štvrťfinále play off. Trápia sa najmä v koncovke, so 103 strelenými gólmi sú najslabší v súťaži. Nasledujúci zápas odohrajú po reprezentačnej prestávke 14. februára na ľade Slovana Bratislava.