Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Útočníci Obdržálek a Jurík sa v TEL pripoja k Dukle Trenčín

Na archívnej snímke Juraj Jurík. Foto: TASR Erika Ďurčová

Jurík by mal prvýkrát v trenčianskom drese nastúpiť v nedeľňajšom súboji s Popradom.

Trenčín 5. novembra (TASR) - Českí hokejoví útočníci Petr Obdržálek a Juraj Jurík sa dohodli na spolupráci s HK Dukla Trenčín. Obaja začali sezónu 2022/2023 v drese Skalice v Slovenskej hokejovej lige (SHL). Klub informoval o nových akvizíciách na sociálnych sieťach.

Termín Obdržálkovho debutu v novom pôsobisku zatiaľ nie je známy, keďže sa k tímu pre menšie zranenie pripojí neskôr. V doterajšom priebehu SHL odohral 12 zápasov, v ktorých získal 14 kanadských bodov za 6 gólov a 8 asistencií. V najvyššej slovenskej súťaži už pôsobil aj v dresoch Skalice, Zvolena, Nových Zámkov a Liptovského Mikuláša. Celkovo v nej odohral 468 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 137 gólov a 202 asistencií. Jeho 339 kanadských bodov je rekord zahraničného hráča v slovenskej extralige.

Jurík by mal prvýkrát v trenčianskom drese nastúpiť v nedeľňajšom súboji s Popradom. V 14 zápasoch SHL nazbieral 16 bodov (6+10). V slovenskej extralige už hral aj za Skalicu, Zvolen, Žilinu, Nové Zámky a Liptovský Mikuláš. Doteraz v nej odohral celkovo 610 zápasov so ziskom 261 bodov (105+156).