Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Útočník Gašpar sa vrátil do materskej Banskej Bystrice

Na archívnej snímke vpravo Rastislav Gašpar (vtedy Slovan), 18. apríla 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V sezóne 2021/2022 sa tešil z majstrovského titulu v drese Slovana Bratislava, no ročník mu ovplyvnili zdravotné problémy.

Banská Bystrica 4. júna (TASR) - Kariéra slovenského hokejového útočníka Rastislava Gašpara bude pokračovať v extraligovom klube HC ´05 Banská Bystrica. Odchovanec klubu sa vrátil pod Urpín po ôsmich rokoch. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

"Už počas play off som sa náhodne stretol so športovým manažérom Michalom Hudecom. Vtedy ešte nevedel, že bude manažér Bystrice. Neskôr sme sa znovu stretli a už sa vedelo, že bude pôsobiť v klube na poste športového manažéra, takže hneď padla reč na tému môjho návratu. Ja som mu povedal, že hneď ako padne pokračovanie v Bratislave, tak že som za Bystricu. Čakali sme do konca mája ohľadom mojej opcie, ktorá nebola uplatnená, takže sme si zavolali a dohodli sme sa. Chcem si to v prvom rade užiť, predsa je to návrat po niekoľkých sezónach. Chcem ukázať, čo je vo mne a ukázať všetkým, že viem hrať hokej. Vidím, že sa tu zišlo dobré mužstvo, takže verím, že naše ciele budú čo najvyššie," poznamenal Gašpar pre klubovú stránku.

V sezóne 2021/2022 sa tešil z majstrovského titulu v drese Slovana Bratislava, no ročník mu ovplyvnili zdravotné problémy. Odohral v ňom celkovo 39 zápasov, v ktorých získal 22 kanadských bodov (9+13). V najvyššej slovenskej súťaži už obliekal aj dresy Detvy a Skalice.