Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Útočník Marek Hrivík podpísal prvú zmluvu v NHL, bude hrať s Gáboríkom

Foto: TASR/Martin Palkovič

Marek Hrivík bol členom slovenskej reprezentácie na juniorských MS v rokoch 2009 a 2011.

New York 31. mája (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marek Hrivík podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt so zámorským klubom New York Rangers. V stredu o tom informoval klub na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťročného nedraftovaného krídelníka povolali "jazdci" do prvého tímu po tom, čo zažiaril v drese farmárskeho Connecticutu Whale, kde bol s piatimi gólmi streleckým lídrom tímu v play off AHL. V deviatich zápasoch nazbieral celkovo deväť bodov.

"Ide o všestranného hráča, ktorý prišiel do Connectitutu koncom roka a vybojoval si zmluvu. Má dobré zručnosti a pri hre skutočne rozmýšľa," uviedol asistent generálneho manažéra klubu Jeff Gorton.

Hrivík odštartoval túto sezónu v QMJHL a v drese Monctonu Wildcats zaznamenal v 54 dueloch 29 gólov a 41 asistencií. Celkovo v tejto juniorskej súťaži odohral 179 stretnutí s bilanciou 93 gólov a 111 asistencií.

V minulosti sa zúčastnil na tréningových kempoch Columbusu Blue Jackets (2010) i Phoenixu Coyotes (2011), no zmluvu nepodpísal ani s jedným. Hrivík bol členom slovenskej reprezentácie na juniorských MS v rokoch 2009 a 2011. V tíme Rangers sa stretne s elitným útočníkom a krajanom Mariánom Gáboríkom.