Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Útočník Štrauch pokračuje v Spišskej Novej Vsi

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročný útočník odohral v predchádzajúcej sezóne 50 zápasov s bilanciou 15+11. Nazbieral desať trestných minút a v hodnotení +/- si pripísal pätnásť bodov.

Spišská Nová Ves 2. mája (TASR) - Slovenský hokejista Andreas Štrauch pokračuje v kádri extraligového HK Spišská Nová Ves, s ktorým podpísal novú ročnú zmluvu. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Dvadsaťosemročný útočník odohral v predchádzajúcej sezóne 50 zápasov s bilanciou 15+11. Nazbieral desať trestných minút a v hodnotení +/- si pripísal pätnásť bodov. "Andreas má za sebou sezónu dvoch tvárí. Ťažšie sa rozbiehal, keďže ho na začiatku sezóny limitovalo zranenie, ale v druhej polovici to už boli výkony, s akými sme boli všetci spokojní. Podržal nás vo viacerých dôležitých zápasoch a strieľal góly, ktoré pomohli mužstvu k víťazstvám. Predchádzajúce leto sa kvôli problémom s platničkou nemohol adekvátne pripraviť a v sezóne bojoval s týmto hendikepom. Tento problém je už minulosťou, a teraz je stopercentne v poriadku. Absolvuje spoločnú letnú prípravu pod vedením nášho kondičného trénera. Preto som presvedčený, že jeho výkonnosť pôjde hore a novoveským fanúšikom ukáže svoj veľký ofenzívny potenciál, ktorý v sebe má," uviedol generálny manažér Spišiakov Richard Rapáč.

Extraligový nováčik z predchádzajúcej sezóny pokračuje v budovaní kádra na nasledujúci ročník. Momentálne má pod zmluvou dvadsať hráčov.