Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

V 1. kole slalomu predbehla Shiffrinová tretiu Vlhovú o 31 stotín

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas 1. kola nočného slalomu Svetového pohára v rakúskom Flachau v utorok 8. januára 2019. Foto: TASR/Martin Baumann

Vlhová štartovala s číslom 2.

Flachau 8. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla tretí najrýchlejší čas v prvom kole utorkového slalomu Svetového pohára vo Flachau. Na svoju veľkú rivalku Mikaelu Shiffrinovú stratila 31 stotín a s minináskokom 4 stotiniek sa pred ňu dostala ešte Švédka Anna Swenn-Larssonová.

Organizátorom tradičného nočného slalom v rakúskom stredisku sa napriek prívalu snehu podarilo upraviť trať na takmer ideálne podmienky. Oproti minulým rokom upustili od umelých "hrbov", preto bolo dôležité, že sa im podarilo na jednoduchom svahu s rytmickou architektúrou Shiffrinovej trénera urobiť pevný podklad. Optimálne pre Vlhovej agresívny štýl, ale z ľadovej výhody napokon nebolo nič, lebo dve minúty pred štartom začalo pomerne husto snežiť a povrch okamžite mäkol. Slovenská lyžiarska hviezda však ťažila aspoň z čísla dva, keď jej trať akurátne vykĺzala s jednotkou domáca Katharina Liensbergerová. "Keď som išla na prehliadku trate, bola som veľmi milo prekvapená. Mala som skvelú trať, išlo sa mi dobre. Shiffrinovej tréner to postavil pre ňu a ona to využila. Uvidíme v druhom kole," povedala Vlhová v cieľových priestoroch.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas 1. kola nočného slalomu Svetového pohára v rakúskom Flachau v utorok 8. januára 2019.
Foto: TASR - Martin Baumann


Liensbergerová nasadila určité parametre pretekov celkovo štvrtým časom a stratou 54 stotín. Do sekundy sa s prehľadom (+0,64) zmestila aj švédska stálica Frida Hansdotterová, ktorá vo Flachau 7-krát zabodovala na pódiu.

O zasnúbenosť slovenského lyžovania s ďalším rakúskym strediskom (po triumfálnom Semmeringu) sa chystala v 2. kolo bojovať Vlhová, ktorá tam pred dvoma rokmi tretím miestom spolu s víťaznou Veronikou Velez-Zuzulovou slávila historické dvojité pódium. Avšak hoci stratila o sekundu menej ako pred tromi dňami v Záhrebe, Shiffrinovej náskok 3 desatín bol vzhľadom na povahu flachauského slalomu a jej čistý tempo-štýl pomerne veľký.