Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

V 24. kole futbalovej Corgoň ligy zdolala Myjava doma Zlaté Moravce

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Spartak Myjava si poradil s ViOn Zlaté Moravce a vyhral doma 2:1.

Myjava 7. mája (TASR) -



Spartak Myjava – FC ViOn Zlaté Moravce 2:1 (0:1)



Góly: 51. Kuračka, 67. Pelegríni - 4. Orávik. Rozhodoval: Straka, ŽK: Orávik (Zlaté Moravce), 2350 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Siva, Černáček, Častulín, Šulek – Pelegríni (82. Ďuriš), Kuračka, Marček, Sládek, Kukoľ (77. Daniel) – Urgela (69. Harsáni)

Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Majerník, Pintér, Ondráš – Candrák (64. Minárik), Obročník, Bernáth (46. Bolinha), Orávik, Chren – Hodek


Priebeh zápasu



Zápas ešte ani poriadne nezačal a hostia už viedli. V 4. minúte sa k priamemu kopu postavil Orávik a umiestnenou strelou k žrdi rozvlnil sieť za Solničkom – 0:1. Domáci boli na chvíľu zaskočení, ale v 12. minúte pohrozili prvýkrát, z diaľky to skúšal Sládek. O dve minúty sa k lopte dostal Kuračka, ale zvnútra 16-tky nemieril presne. Myjavčania pridávali plyn, v 25. minúte vyviezol loptu Marček a z 25 metrov vyskúšal Kuciakovu pozornosť, ten chytil. Tlak kopaničiarov sa stupňoval, v 28. minúte prenikal v pokutovom území Siva, vyzeralo to, že bol faulovaný, no píšťalka rozhodcu zostala nemá. O dve minúty si loptu k priamemu kopu postavil Pelegríni, z 25 metrov pekne vystrelil, Kuciak však s námahou vyrazil. Veľkú príležitosť hráčov Myjavy priniesla 36. minúta, keď Urgela si prebral dlhú loptu, Kuciak bol vybehnutý za 16-tkou, ale domáci útočník sa nakoniec. Už o minútu opäť pekná lopta do 16-tky, Sládek však zblízka trafil vybehnutého Kuciaka.

Čo domácim nevyšlo v polčase prvom, vyšlo hneď v úvode toho druhého. V 51. minúte na ľavej strane dobre potiahol loptu Kukoľ, odcentroval a Kuračka usmernil loptu do siete – 1:1. Zaujímavý pokus previedol aj Pelegríni v 59. minúte z priameho kopu, nemieril však presne. Vedúci gól Spartakovcov padol v 67. minúte, keď sa Pelegríni pekne otočil s loptou a bombou k žrdi z 25 metrov nedal Kuciakovi šancu – 2:1. Hostia z Moraviec boli prakticky neviditeľní a tak sa k šanci dostali domáci, v 72. minúte zahral nakrátko priamy kop Pelegríni na Kukoľa, ten z 20 metrov prevetral Kuciakove rukavice. Už o minútu ďalšia akcia, to sa na bránu rútil nový muž Harsányi, ale netrafil priestor brány. Hráči Moraviec sa pokúšali o tlak až v samom závere. Domáci v 87. minúte z toho vyťažili kontru, Marček pekne potiahol loptu, dal do 16-tky Kuračkovi, ten ešte chcel obísť Kuciaka a hoci sa ocitol na zemi, nepískalo sa. Myjava víťazstvo ustrážila a natiahla svoju neporazenosť na deväť zápasov.

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Moravce sú pre nás nepríjemným súperom, ten prvý gól nás trochu utlmil. Aj keď sme mali v nohách zápas so Senicou, vedeli sme, že máme silnú lavičku a aj to rozhodlo. Chalani si zaslúžia veľkú pochvalu. Verím, že v ďalších zápasoch budeme hrať ešte lepšie."

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Bol to celkom slušný zápas v krásnom futbalovom prostredí. Na Myjave urobili kus práce aj s tímom, je vidieť výsledok práce trénera a vedenia. Chceli sme niečo uhrať, ujali sme sa rýchlym gólom vedenia, ale skôr nám to uškodilo. Máme svoje problémy, útočníci nám musia hrať stredných záložníkov, lepíme to. Ja nemôžem povedať chlapcom, že by nebojovali, ale Myjava bola jasne lepšia. Myslím si, že vyhrala úplne zaslúžene."