Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

V Berlíne zadržali pred semifinále basketbalovej Euroligy 63 osôb

Fanúšikovia Panathinaikosu Atény sa radujú po víťazstve v semifinále basketbalovej Euroligy medzi Panathinaikosom Atény a Fenerbahce Istanbul v Uber Arene v Berlíne v piatok 24. mája 2024. Foto: TASR/AP

Pred piatkovým prvým semifinále medzi Panathinaikosom Atény a Fenerbahce Istanbul prišlo pred halou v Berlíne k potýčke.

Berlín 25. mája (TASR) - Polícia v Berlíne zadržala v dejisku záverečného turnaja basketbalovej Euroligy 63 osôb, 50 z nich obvinila z výtržností. Zároveň informovala, že zadržala dve mačety, teleskopický obušok, dve nádoby dráždivého plynu a viacero kukiel.

Pred piatkovým prvým semifinále medzi Panathinaikosom Atény a Fenerbahce Istanbul prišlo pred halou v Berlíne k potýčke. Následne skupina približne 80 osôb chcela využiť situáciu a pokúsila sa vniknúť do haly bez bezpečnostnej kontroly. Dvaja strážcovia poriadku sa pri incidente ľahko zranili.

Polícia informovala, že podujatie strážilo 520 policajtov. Večerné druhé semifinále medzi Olympiakosom Pireus a Realom Madrid už prebehlo bez komplikácií. Informovala DPA.