Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

V boji o skupinu aj zvučné európske mená, Villarreal privíta Hajduk

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

FCSB z Bukurešti, ktorý vyradil v 3. predkole DAC Dunajská Streda, narazí v play off na nórsky Viking Stavanger.

Bratislava 17. augusta (TASR) - O skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy (EKL) zabojuje dohromady 34 tímov vrátane Slovana Bratislava. Medzi najväčšie štvrtkové lákadlá patrí duel vo Villarreale. Šampión Európskej ligy z roku 2021 privíta na svojom ihrisku futbalistov chorvátskeho Hajduku Split. Úvodné stretnutie play off EKL je na programe už v stredu medzi švédskym Djurgaardenom a cyperským APOEL-om Nikózia.

Okrem Slovana však bude mať Slovensko v tejto fáze zastúpenie aj v podobe hráčov. Slavia Praha, za ktorú pravidelne nastupuje Ivan Schranz, sa predstaví na ihrisku Rakowa Čenstochová. Ten vyradil v 3. predkole Spartak Trnava. V drese Slovácka by mohol nastúpiť obranca Michal Tomič – tím z Moravy privíta na svojom ihrisku AIK Štokholm.

Otázne je miesto v zostave 1. FC Kolín pre Ondreja Dudu v domácom dueli proti maďarskému MOL Fehérvár. Reálnejšie sa javí štart Martina Koscelníka v lichtenštajnskom Vaduze, 27-ročný slovenský reprezentant oblieka dres rakúskeho Rapidu Viedeň. Ľubomír Šatka pravdepodobne nenastúpi za Lech Poznaň pre zranenie, jeho tím zabojuje doma s luxemburským F91 Dudelange.

Súčasťou EKL sú i zvučné mená z popredných európskych súťaží, okrem Villarrealu sú to OGC Nice, West Ham United či AC Fiorentina. Francúzsky zástupca zohrá úvodný duel v Izraeli proti Maccabi Tel Aviv, "kladivári" narazí na dánsky Viborg FF a do Florencie pricestuje holandský zástupca Twente Enschede.

FCSB z Bukurešti, ktorý vyradil v 3. predkole DAC Dunajská Streda, narazí v play off na nórsky Viking Stavanger. Rumunský klub bude mať uzavretú časť štadióna, trest dostal za rasistické prejavy svojich fanúšikov v odvetnom zápase s DAC. Ďalší balkánsky tím CSKA Sofia privíta FC Bazilej, pričom švajčiarsky futbal reprezentujú v EKL i Young Boys Bern. Tí doma nastúpia proti Anderlechtu Brusel.

Zo zvyšných ôsmich duelov bude sedem premiérových medzi danými klubmi, pričom macedónsky FK Škupi sa stretol s kosovským FC Ballkani len jedenkrát – v júni prehral v príprave 0:2. Väčšina odviet je na programe vo štvrtok 25. augusta, iba Djurgaarden a APOEL ju zohrajú o dva dni skôr.



play off EKL 2022/2023 - prvé zápasy:

17. augusta:


18.45 Djurgaarden - APOEL Nikózia

18. augusta:

18.00 Raków Čenstochová - Slavia Praha

19.00 CSKA Sofia - FC Bazilej

19.00 Maccabi Tel Aviv - OGC Nice

19.00 FK Molde - AC Wolfsberg

19.00 Rigas FS - FC Linfield

19.00 1. FC Slovácko - AIK Štokholm

19.00 Young Boys Bern - Anderlecht Brusel

19.30 Universitatea Craiova - Hapoel Beer Sheva

19.45 Istanbil Basaksehir - Royal Antverpy

20.00 Zrinjski Mostar - SLOVAN BRATISLAVA

20.15 NK Maribor - CFR Kluž

20.30 FCSB - Viking Stavanger

20.30 1. FC Kolín - MOL Fehérvár

20.30 Lech Poznaň - F91 Dudelange

20.45 CF Villarreal - Hajduk Split

20.45 West Ham United - Viborg FF

21.00 AZ Alkmaar - FC Gil Vicente

21.00 AC Fiorentina - Twente Enschede

21.00 Partizan Belehrad - Hamrun Spartans

21.00 FK Škupi - FC Ballkani

21.00 FC Vaduz - Rapid Viedeň