Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Bratislave a Kútoch sa konajú majstrovstvá SR v hasičskom športe

Na snímke vpravo Erik Polák (OR HaZZ Námestovo) a vľavo Michal Rerko (KHŠ Poprad) na 100 metrovej trati počas 48. ročníka Majstrovstiev SR v hasičskom športe na atletickom štadióne Mladá Garda 29. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Naposledy sa majstrovstvá SR konali v roku 2019.



Bratislava 29. júna (TASR) – Hasičské družstvá z celého Slovenska si po dvoch rokoch opäť merajú svoje sily a schopnosti vo viacerých disciplínach. V Bratislave a Kútoch sa v týchto dňoch koná 48. ročník majstrovstiev SR v hasičskom športe (29. – 30. 6.).

"V celoslovenskej súťaži hasičských družstiev súťaží 12 družstiev, zastúpenie má každý kraj. Súťaží aj družstvo z Popradu, ktoré už 16-krát vyhralo," uviedla pre TASR Lenka Košťálová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave.

V stredu je na programe beh na 100 metrov cez prekážky na atletickom štadióne Mladá garda v Bratislave, popoludní výstup do štvrtého podlažia cvičnej veže na Hasičskej stanici v Kútoch. Vo štvrtok je na atletickom štadióne naplánovaná štafeta 4 x 100 metrov s prekážkami a požiarny útok.

Záštitu nad podujatím prevzalo Ministerstvo vnútra SR, Prezídium HaZZ v spolupráci s krajskými riaditeľstvami HaZZ v Bratislave a Trnave.

Naposledy sa majstrovstvá SR konali v roku 2019 na východe Slovenska, posledné dva roky sa súťaž neuskutočnila pre pandémiu nového koronavírusu.